Včelárska nedeľa na Zemplínskej šírave

17.06.2012 15:57

 

10. júna 2012 zorganizovalo vedenie ZO SZV v Michalovciach Včelársku nedeľu. Miestom konania bol tohto roku areál Vojenskej zotavovne na Zemplínskej šírave.

V krásnom prostredí na brehu „Slovenského mora“  sa zišli členovia ZO v Michalovciach, mnohí aj s rodinnými príslušníkmi. Pozvanie na Včelársku nedeľu prijal aj predseda SZV Ing. Ľudovít Gál. Po Včelárskej hymne ,ktorou sa Včelárska nedeľa začala sa úvodného slova ujal tajomník a predseda ZO v Michalovciach.   Nasledovala prednáška Ing. Gála, po ktorej mnohí včelári využili prítomnosť predsedu SZV, ktorý odpovedal na mnohé otázky súvisiace nielen  s prednáškou, ale aj o rôznych problémoch včelárstva na Slovensku.

Po diskusii nasledovala prezentácia krmív pre včely. Počas konania podujatia bolo k dispozícii bohaté občerstvenie. Organizátori zabezpečili aj predajcov včelárskych potrieb, čo využili mnohí včelári a zakúpili si ponúkané včelárske potreby, literatúru, prípadne fľašu dobrej medoviny.

Rodinní  príslušníci, ktorým sa prednášky zdali pridlhé, si tiež prišli na svoje, nakoľko pre návštevníkov bol k dispozícii  bazén Vojenskej zotavovne. Odhliadnúc  od odborných prednášok, z ktorých si každý z nás niečo „odniesol“, bola možnosť stretnúť sa s priateľmi, vymeniť si poznatky, skúsenosti a zážitky a v neposlednom rade pochutnať si na výbornom guľáši, či dobrej medovine. Poďakovanie patrí celému vedeniu ZO SZV v Michalovciach, ktorí pripravili pre svojich členov ozaj bohatý program Včelárskej nedele a verím, že podobné akcie sa v našej ZO budú aj naďalej organizovať, v takom počte a na tak vysokej úrovni ako doteraz.

Diskusná téma: Včelárska nedeľa na Zemplínskej šírave

Dátum: 08.07.2012

Vložil: Martin

Titulok: Včelárska nedeľa

Tak to je super organizácia Včelárskej nedele. U nás to býva len pri guľáši a teplej minerálke. Byť členom takej ZO SZV je radosťou.

Dátum: 10.07.2012

Vložil: Stora

Titulok: Re:Včelárska nedeľa

Po výmene vedenia asi pred tromi štyrmi rokmi sa to aj u nás rozbehlo. Poriadajú sa dobré akcie a ZO funguje ozaj dobre. Dúfam, že to bude tak aj naďalej.

Pridať nový príspevok